dissabte, de novembre 26, 2005

Instalació de VPN i Escritori Remot per Windows 98


L’altra dia vaig necessitar crear una VPN (Xarxa Privada Virtual, és a dir i sense pretendre fer-ne una definició acurada, accedir a una Xarxa remota a través d'internet de manera minimament segura) amb un Window 98… la pregunta era, amb el 98 es poden fer VPN? A l’època del 98 no ho vaig haver de fer mai, però buscant una mica (tampoc gaire :) ) vaig descobrir que sí, que es pot fer… us en faig 5 cèntims de com va anar la cosa…A Opcions de Xarxa, cal afegir un nou Adaptador :

Seleccionar Microsoft la llista de “Fabricantes” i seleccionar Adaptador de red privada virtual de Microsoft de la llista de “Adaptadores de Red”


Després (ens demana el CD del Windows i Reiniciar, com no?...) ja podem anar Realizar conexión nueva:

Després de posar-li nom, posar la IP del Servidor on connectarem, anem a Propietats del connexió que acaba d'aparèixer (botó de la dreta a la icona Nom de la Conexió VPN), i ajustem les propietats a la Pestanya "Tipo de servidor"


I amb això ja està! Fent doble click a la icona ens demana Nombre de Usuario i Pasword i connectarà..Després vaig necessitar El "Remote Desktop" (o també anomentat client de "Terminal Services") i buscant vaig trobar la versió pel 98... és aquí:

http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/tools/rdclientdl.mspx


en Resum..... que si per alguna raó estranya algu encara necessita/utilitza un Windows 98, amb una VPN i un Remote Desktop encara se li pot donar joc al sistema!